Πώς να φτιάξετε μπισκότα Anzac
Μια παραδοσιακή συνταγή από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία A tradditional recipe from Australia and New Zealand
Επισκεφτείτε την ετικέτα Συνταγές
Υλικά για 35-40 μπισκότα/ Ingredients for 35- 40 biscuits
150 γραμμάρια (1 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις /plain flour
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C . Ντύνουμε δύο λαμαρίνες με χαρτί ψησίματος . Στη συνέχεια σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα σ' αυτό τη βρώμη , την καρύδα και την καστανή ζάχαρη .
Τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει . Αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το μέλι και 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε τη σόδα , ανακατεύουμε και το περιχύνουμε πάνω από το μείγμα με το αλεύρι .Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (κάθε μπαλάκι περιέχει μια κοφτή κουταλιά της σούπας ζύμη) , τα πιέζουμε απαλά για να πλατύνουν και τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες με απόσταση 5 εκατοστά μεταξύ τους .Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας , βρέχουμε τα χέρια μας αρκετά συχνά .
Θα χρειασθούν 2 λαμαρίνες φούρνου για να τοποθετήσετε περίπου 20 μπισκότα σε κάθε λαμαρίνα .
Ψήνουμε για 10 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να ροδίσουν .
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθούν για να σταθεροποιηθούν .
Preheat oven to 150°C. Line 2 baking trays with non-stick baking paper . Put the flour, oats, sugar and coconut in a large bowl and stir together .
Put the butter in a small saucepan and stir over low heat until it has fully melted. Remove from the heat. Add the honey , 3 tablespoons of water and the bicarbonate of soda and stir . Pour the butter mixture into the dry ingredients and mix together until fully combined.
Roll level tablespoonfuls of mixture into balls and place on baking trays ( lined with non stick baking paper) about 5 cm appart, pressing down on the tops to flatten slightly. Bake for 10 minutes or until golden brown.
Remove from oven and allow to stand on trays for 5 minutes .
Μια παραδοσιακή συνταγή από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία A tradditional recipe from Australia and New Zealand
Για να μάθετε την ιστορία τους και πώς προήλθε το
όνομα τους κάνετε κλικ εδώ .
Επισκεφτείτε την ετικέτα Συνταγές
150 γραμμάρια (1 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις /plain flour
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C . Ντύνουμε δύο λαμαρίνες με χαρτί ψησίματος . Στη συνέχεια σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα σ' αυτό τη βρώμη , την καρύδα και την καστανή ζάχαρη .
Τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει . Αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το μέλι και 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε τη σόδα , ανακατεύουμε και το περιχύνουμε πάνω από το μείγμα με το αλεύρι .Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (κάθε μπαλάκι περιέχει μια κοφτή κουταλιά της σούπας ζύμη) , τα πιέζουμε απαλά για να πλατύνουν και τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες με απόσταση 5 εκατοστά μεταξύ τους .Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας , βρέχουμε τα χέρια μας αρκετά συχνά .
Θα χρειασθούν 2 λαμαρίνες φούρνου για να τοποθετήσετε περίπου 20 μπισκότα σε κάθε λαμαρίνα .
Ψήνουμε για 10 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να ροδίσουν .
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθούν για να σταθεροποιηθούν .
Preheat oven to 150°C. Line 2 baking trays with non-stick baking paper . Put the flour, oats, sugar and coconut in a large bowl and stir together .
Put the butter in a small saucepan and stir over low heat until it has fully melted. Remove from the heat. Add the honey , 3 tablespoons of water and the bicarbonate of soda and stir . Pour the butter mixture into the dry ingredients and mix together until fully combined.
Roll level tablespoonfuls of mixture into balls and place on baking trays ( lined with non stick baking paper) about 5 cm appart, pressing down on the tops to flatten slightly. Bake for 10 minutes or until golden brown.
Remove from oven and allow to stand on trays for 5 minutes .
Καλή επιτυχία !!!!!!!!!!
Yum yum! They look so yummy Niki! Should try :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε, Νίκη μου!!!!! Θα την 'εκτελέσω' το συντομότερο!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!!!!!!
Φαίνονται πεντανόστιμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Levo receita...bj
ΑπάντησηΔιαγραφήMmm estarán buenísimas estas galletas.
ΑπάντησηΔιαγραφήMe llevo la receta.
Gracias por compartir.
Besitos y feliz fin de semana.
Rosana.
Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται νόστιμα και υγιεινά, θα την φτιάξω!!!
Φιλάκια
I came to return the visit to my blog http://bordadopap.blogspot.com.br and invite you to know these blogs step by step
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://artesanatofofo.blogspot.com.br/
http://biscuitpap.blogspot.com.br/
http://evamoldeseideias.blogspot.com.br/
http://lembrancinhasefestas.blogspot.com.br/
http://pinturaemtecidopap.blogspot.com.br/
Loved the story of cookies and your blog, I'm following you. Kisses from Brazil - Dária Vaz
Δεν βλέπω την ώρα να τα φτιάξω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή