Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Είναι τα μαγνητάκια ψυγείου επικίνδυνα??? /Are fridge magnets dangerous ???


Μήνυμα-απάτη ότι τα διακοσμητικά μαγνητάκια στο ψυγείο μας αυξάνουν την πιθανότητα καρκίνου

Decorative Magnets on Refrigerators - Cancer Warning Hoax

 


Το μήνυμα ισχυρίζεται ότι οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton ανακάλυψαν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τα διακοσμητικά μαγνητάκια στην πόρτα του ψυγείου εκπέμπουν ακτινοβολία στα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα στο ψυγείο και μ'αυτό τον τρόπο αυξάνουν την πιθανότητα καρκίνου.
Οι ισχυρισμοί στο μήνυμα δεν έχουν καμιά βάση. Δεν υπάρχουν πιστευτές αναφορές για καμία τέτοια έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Princeton ή οπουδήποτε αλλού.

Warning message claims that researchers at Princeton University have discovered that electromagnetic radiation from decorative magnets stuck to refrigerator doors "radiated" the food inside thereby massively increasing the probability of cancer.
The claims in the warning message have no basis in fact. There are no credible reports about any such study at Princeton University or elsewhere. 


Ο σάλος ξεκίνησε με τη μαζική απόστολή προειδοποιητικού μηνύματος για την υγεία , που επικαλείται έρευνα του πανεπιστημίου του Princeton. 
Είναι μήνυμα - απάτη διότι :
- Οι μαγνήτες δεν παράγουν ακτινοβολία.
- Τα διακοσμητικά μαγνητάκια είναι μόνιμοι μαγνήτες με ασθενή μαγνητικά πεδία.
- Η δύναμη των μαγνητικών πεδίων μειώνεται πολύ γρήγορα με την απόσταση.
- Τα μαγνητικά πεδία δεν έχουν κάποια ορατή ή μόνιμη επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Η χρήση μεγάλου και ισχυρού μαγνήτη σε μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας (MRI) είναι εξαιρετικά ασφαλής.
- Τα ψυγεία χρησιμοποιούν μαγνήτες για να κρατήσουν τις πόρτες κλειστές και ηλεκτρικούς κινητήρες που έχουν μαγνήτες, για να δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτά είναι σίγουρα σε πιο κοντινή απόσταση με τα τρόφιμα, καθώς και ισχυρότερα από οποιοδήποτε διακοσμητικό μαγνήτη.
- Εξάλλου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ,ECDC) δεν επιβεβαίωσε τα άρθρα αυτά που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες το πανεπιστήμιο Princeton δεν έχει στα αρχεία του, όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι μετά το σάλο που ξέσπασε.

Η απάντηση ενός εκπροσώπου του Πανεπιστημίου του Princeton είναι η εξής :
This is the reply from a university spokesperson:
To confirm, we are not aware of any such research affiliated with anyone at Princeton and unfortunately we do not know where or why this e-mail chain started.
We appreciate you informing your readers that this e-mail is a hoax.



( Μετάφραση : Σας επιβεβαιώνουμε ότι δεν ξέρουμε καμιά τέτοια έρευνα που να διεξήχθη από οποιονδήποτε στο Princeton και δεν ξέρουμε από πού και γιατί ξεκίνησε αυτό το mail-αλυσίδα.)Εκτιμούμε την ενημέρωση προς τους αναγνώστες σας ότι αυτό το mail είναι απάτη .)

Κάνω αυτή την ανάρτηση επειδή έχω κάνει πολλές αναρτήσεις με Χειροποίητα μαγνητάκια ψυγείου και έχω διαπιστώσει από κάποια σχόλια ότι μερικές φίλες τα θεωρούν επικίνδυνα.

Επισκεφτείτε την ετικέτα Χειροποίητα μαγνητάκια ψυγείου
Visit the label Handmade fridge magnets


               Να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα !!!!!!
                  Have a nice afternoon !!!!



4 σχόλια:

  1. Ναι, αυτό το μέιλ έφτασε σε κάθε υπολογιστή και προφανώς είναι απάτη. Εμείς αγαπάμε τα μαγνητάκια, ειδικά όταν είναι τόσο όμορφα και πρωτότυπα σαν τα δικά σου!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Νίκη! Αν δίναμε σημασία σε ότι διαβάζουμε κατα καιρούς στο ιντερνετ θα έπρεπε να έχουμε πάψει ακόμα και να αναπνέουμε!!!καλό βράδυ Νίκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή