Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς πλέκουμε με καλτσοβελόνες /how to knit on double pointed needles

                           Toadstool Baby Rattle | Purl Soho
                                                             πηγή / source
Οι καλτσοβελόνες χρησιμοποιούνται για να πλέξουμε κυκλικά 
πράγματα που είναι πολύ μικρά για κυκλικές βελόνες . Για παράδειγμα , όταν πλέκουμε ένα καπέλο με κυκλικές βελόνες και φτάσουμε στην κορυφή του καπέλου οι πόντοι λιγοστεύουν τόσο πολύ που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κυκλικές βελόνες . Σ΄αυτό το σημείο συνεχίζουμε με καλτσοβελόνες . Εκτός από κάλτσες , οι καλτσοβελόνες είναι απαραίτητες για να πλέξουμε παιδικά παιχνίδια χωρίς ραφές  όπως για παράδειγμα την κουδουνίστρα-μανιτάρι που βλέπετε στην πρώτη  φωτογραφία .Οι καλτσοβελόνες πωλούνται σε σετ των 5 . Για να πλέξουμε  μοιράζουμε τους πόντους που ρίξαμε σε 3 ή 4 καλτσοβελόνες και πλέκουμε κυκλικά  με την 4η ή 5η βελόνα αντίστοιχα . Δείτε στο πρώτο βίντεο πώς πλέκουμε με 4 καλτσοβελόνες και στο δεύτερο βίντεο πώς πλέκουμε με 5 καλτσοβελόνες .
Υπάρχουν καλτσοβελόνες σε  διάφορα μήκη και νούμερα .Μπορούμε να βρούμε καλτσοβελόνες από μπαμπού ,ξύλο μέταλλο ακόμη και ακρυλικές.Για τους αρχάριους ιδανικές είναι αυτές από ξύλο ή μπαμπού για να μην  τους "φεύγουν" οι πόντοι από τις βελόνες.

πώς πλέκουμε με 4 καλτσοβελόνες


                        

                  πώς πλέκουμε με 5 καλτσοβελόνες 
 




Επισκεφτείτε την ετικέτα πλέξιμο με βελόνες .

Visit the label knitting .



 Kαλή σας ημέρα  !!

Have a nice day !!
                                          

1 σχόλιο:

  1. Δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να πλέξω με τέτοιες βελόνες (αποφεύγω να επιλέξω projects που απαιτούν τη χρήση τους! χιχι!)
    Είναι όμως στα σχέδιά μου να αγοράσω οπότε τότε θα έχετε νέα μου!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή