Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

σιμιγδαλένιος χαλβάς φούρνου με κρέμα μιλφέιγ

 Ένα δροσερό σιροπιαστό γλυκό ψυγείου , χωρίς ίχνος λιπαρής ουσίας, με εξαιρετική γεύση!

















Όπως βλέπετε , δεν πρόλαβα να το φωτογραφήσω ολόκληρο - έγινε ανάρπαστο !!!!!!!!





ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ


Για τη βάση:
  • 2  φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  • 1  φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ.γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 έως 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
Για τη κρέμα:
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
  • 600 ml γάλα (εγώ έβαλα 4 φλυτζ. τσαγιού γάλα)
  • κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα , το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη,  το μπέικιν πάουντερ και  τη σόδα και τα χτυπάμε καλά  να ενσωματωθούν πλήρως.
2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ελάχιστα βουτυρωμένο πυρέξ ,  το στρώνουμε με ένα κουτάλι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 150 βαθμούς στον αέρα) για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά , κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε (λίγο- λίγο με ένα κουτάλι ) τη κρύα βάση.
 Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
4. Χτυπάμε στο μίξερ επί 5 λεπτά το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφεϊγ με το  γάλα  και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση.
 Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το σερβίρουμε.

Tip : Μια παρέμβαση που έκανα αυτή τη φορά , η οποία έδωσε στο γλυκό υπέροχη έξτρα γεύση : έριξα στην επιφάνεια του γλυκού, πριν το σιροπιάσω, ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο (και βέβαια έβαλα λιγότερη ζάχαρη στο σιρόπι) 


                         Επισκεφτείτε την ετικέτα Συνταγές .
                                  Visit the label Recipes .
                               


                                        Καλή εβδομάδα !!!!!!

                                       Have a nice week !!!!!!

13 σχόλια:

  1. Υπέροχο φαίνεται!!!!!!!!! Ο,τι πρέπέι για να μας γλυκάνει λίγο το πικρό χάπι που μας πότισαν οι ευρωπαίοι εταίροι μας.....
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα, Νίκη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νοστιμότατο πρέπει να έγινε Νίκη... καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεϊκό φαίνεται !!! Δροσερό, εύκολο και πολύ γευστικό , θα το κάνω σίγουρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thank you for your recipe I think this sweet is very good!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωτότυπη συνταγή, ο συνδυασμός του χαλβά με την κρέμα...μμμμ,μ'έβαλες σε πειρασμό να την δοκιμάσω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα σχόλια σας !!!!!
    Thank you very much for your visit and comments !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Buonissimo questo dolce Niki:
    Lo proverò certamente!
    Un abbraccio Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Νίκη!! Τι πρωτότυπη συνταγή!!! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Good Afternoon Niki, Oh dear me, how did I miss this fabulous recipe. I was browsing around your blog and found this lovely semonlina halva with cream recipe..... I am so looking forward to making it as I just know it will be popular..... certainly with me.
    Have a lovely day,
    Best Wishes
    Daphne

    ΑπάντησηΔιαγραφή