Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης / Museum of Greek Folk Art

Κεντητό κάλυμμα καναπέ σε παραδοσιακό σχέδιο  εμπνευσμένο από  υφαντό χαλί


Έχετε παλιά αντικείμενα μιας άλλης εποχής καταχωνιασμένα σε συρτάρια , μπαούλα ή πατάρια τα οποία δεν χρησιμοποιείτε και  τα οποία τα παιδιά σας δεν ενδιαφέρονται να διαφυλάξουν ??? Δωρίστε τα στο Μουσείο Ελληνικής  Λαϊκής Τέχνης !!!! Θα  έχουν την ευκαιρία να συντηρηθούν από ειδικούς , να εκτεθούν και να θαυμαστούν από πολλούς ανθρώπους που αγαπούν τα παλαιά αντικείμενα και εκτιμούν την αξία και την ομορφιά τους . Είναι μια πράξη ευθύνης και ο μόνος τρόπος να μην καταστραφούν και να μην καταλήξουν .....στα σκουπίδια !!!!
Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των αντικειμένων που δώρισα στο Μουσείο : ένα κάλυμμα καναπέ  και δύο μαξιλαροθήκες , κεντημένα  από τη μητέρα μου τη δεκαετία του 1930 (όλα κεντημένα σταυροβελονιά  με μαλλί επάνω σε λινάτσα- παραδοσιακό σχέδιο ). Οι διαστάσεις του καλύμματος είναι 1.80 επί 0.90 . Επίσης δώρισα ένα λευκό κέντημα , επίσης έργο της μητέρας μου .
Ήταν μια εξαιρετική ιδέα της Κλαυδίας -δείτε τη σχετική ανάρτηση στο blog της .
Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο σεβασμός και το πρωτόκολο που τηρήθηκε . Έγινε πλήρης καταγραφή με τα χρονολογικά στοιχεία κατασκευής των αντικειμένων , την περιοχή προέλευσης , το όνομα αυτού που το έφτιαξε , το όνομα του δωρητή κτλ.  Δεχθήκαμε τις προφορικές ευχαριστίες των υπευθύνων και παραλάβαμε αντίγραφο της παράδοσης-παραλαβής των αντικειμένων .



























Καλό βράδυ !!!!!!
Have a nice evening !!!!!!!





16 σχόλια:

  1. Πόσο ωραία είναι Νίκη !!!!!!!!!!
    Πολύ καλά έκανες αγαπητή, είναι ένας χώρος που θα συντηρηθούν σίγουρα και θα εκτεθούν για να τα θαυμάζουν όσοι αγαπούν την τέχνη του χειροποίητου !!!!!!!!!!
    Μπράβο σου !!!! Φιλιά πολλά !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. That was very generous of you, though I think it must be hard to get separated from such special items of our lives...
    Wish you a nice evening! : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια! Όταν βλέπω να πετάνε στα σκουπίδια κεντήματα των γιαγιάδων χωρίς να σκεφτούν πως μπορούν να αξιοποιηθούν στενοχωριέμαι πάρα πολύ. AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα κεντίδια!!!! Μπράβο και σε σενα, Νίκη μου, όπως και στην Κλαυδία μας, για τις ωραίες προσφορές σας στο Μουσείο. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλες!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά Νίκη μου είναι μια πολύ σωστή ιδέα που κάνατε πράξη με την Κλαυδία !!! Μια πράξη ευθύνης όντως !!! Τι υπέροχα κεντήματα τόσο παλιά και τόσο λεπτοδουλεμένα !!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκη οι πρωτοβουλία μας εύχομαι να βρεί μιμητές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία κεντήματα και πολύ καλή η ιδέα της συντήρησης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπώ τα παλιά αντικείμενα και την ιστορία που κουβαλάνε. Ακόμα και αν στο σπίτι μου δεν ταιριάζουν όλα,σίγουρα θα βρω τρόπο να τα έχω και να τα προβάλω με τρόπο που τους αξίζουν. Πάντως η ιδέα να τα δωρίσουμε κάπου που θα τους δώσει την προσοχή που τους αξίζει είναι τέλεια. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο Νίκη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα σχόλια σας !!!!!
    Thank you very much for your visit and comments !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετική πρόταση!!!!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή