Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Υπέροχη συνταγή για μπισκότα Anzac / Anzac biscuits recipe

Πώς να φτιάξετε μπισκότα Anzac


Μια παραδοσιακή συνταγή από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία  A tradditional recipe from Australia and New Zealand

Για να μάθετε την ιστορία τους και πώς προήλθε το 

όνομα τους κάνετε κλικ εδώ .


Επισκεφτείτε την ετικέτα Συνταγές






Υλικά για 35-40 μπισκότα/ Ingredients for 35- 40 biscuits

150 γραμμάρια (1 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις /plain flour
  • 90 γραμμάρια νιφάδες βρώμης(1 φλυτζ.τσαγιού και 2 κουταλιές σούπας) / rolled oats
  • 85 γραμμάρια αφυδατωμένη καρύδα(1 φλυτζ.τσαγιού και 2  κουταλιές σούπας) / dessicated coconut
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη( 1 φλυτζ. τσαγιού) / brown sugar
  • 125 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο /margarine or butter
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι /  honey
  • 3 κουταλιές σούπας νερό / water
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα /   bicarbonate of soda
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder   
  • Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ μαργαρίνη και λευκή ζάχαρη                                       

  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C . Ντύνουμε δύο λαμαρίνες με χαρτί ψησίματος . Στη συνέχεια σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα σ' αυτό τη βρώμη , την καρύδα και την καστανή ζάχαρη .

 Τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει . Αποσύρουμε  από τη φωτιά ,  προσθέτουμε το μέλι και 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε τη σόδα , ανακατεύουμε  και το περιχύνουμε πάνω από το μείγμα με το αλεύρι .Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
   Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (κάθε μπαλάκι περιέχει μια κοφτή  κουταλιά της σούπας ζύμη) , τα πιέζουμε απαλά για να πλατύνουν  και τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες με απόσταση 5 εκατοστά μεταξύ τους .Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας ,  βρέχουμε τα χέρια μας  αρκετά συχνά .
Θα χρειασθούν 2 λαμαρίνες φούρνου για να τοποθετήσετε περίπου 20 μπισκότα σε κάθε λαμαρίνα . 
  Ψήνουμε για 10 λεπτά στον αέρα  ή μέχρι να ροδίσουν .
  Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθούν για να σταθεροποιηθούν . 
   Preheat oven to 150°C.  Line 2 baking trays with non-stick baking paper . Put the flour, oats, sugar and coconut in a large bowl and stir together .
    Put the butter in a small saucepan  and stir over low heat until it has fully melted.   Remove from the heat. Add the honey , 3 tablespoons of water and the bicarbonate of soda and stir . Pour  the butter mixture into the dry ingredients and mix together until fully combined.
     Roll level tablespoonfuls of mixture into balls and place on baking trays ( lined with non stick baking paper) about 5 cm appart, pressing down on the tops to flatten slightly. Bake for 10 minutes or until golden brown.
   Remove from oven and allow to stand on trays for 5 minutes .













Καλή επιτυχία !!!!!!!!!!




8 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε, Νίκη μου!!!!! Θα την 'εκτελέσω' το συντομότερο!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mmm estarán buenísimas estas galletas.
    Me llevo la receta.
    Gracias por compartir.
    Besitos y feliz fin de semana.
    Rosana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
    Φαίνονται νόστιμα και υγιεινά, θα την φτιάξω!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I came to return the visit to my blog http://bordadopap.blogspot.com.br and invite you to know these blogs step by step
    http://artesanatofofo.blogspot.com.br/
    http://biscuitpap.blogspot.com.br/
    http://evamoldeseideias.blogspot.com.br/
    http://lembrancinhasefestas.blogspot.com.br/
    http://pinturaemtecidopap.blogspot.com.br/
    Loved the story of cookies and your blog, I'm following you. Kisses from Brazil - Dária Vaz

    ΑπάντησηΔιαγραφή