Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Καλησπέρα και καλό μήνα !
Μια υπέροχη συνταγή  για όσους αύριο δεν τρώνε ούτε λάδι:

 ΜΠΙΣΚΟΤΑ  ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ  χωρίς ΑΛΕΥΡΙ
280 γραμμάρια ταχίνι (ένα βαζάκι)
90 γραμμάρια  ζάχαρη 
80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
2 κουταλιές σούπας μέλι
80 γραμμάρια σουσάμι  
                                                                                                                                 Ανακατεύουμε   όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι της σούπας .  Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση το ένα από το άλλο. Βρέχουμε κάπου κάπου τα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη επάνω τους .
  • Τα ψήνουμε 7-10 λεπτά στους 175 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο).Μόλις πάρουν χρώμα , βγάζουμε αμέσως το ταψί από τον φούρνο !!! Θέλουν πολύ προσοχή στο ψήσιμο  !!!
  • Μην τα βγάλετε από το ταψί πριν κρυώσουν  γιατί θα διαλυθούν.Μόλις κρυώσουν λίγο,  στερεοποιούνται.                                                        
  •    Υ.Γ. Η πρωτότυπη συνταγή δόθηκε από τη Ναταλία Δραγούμη στο Chef on Air και περιείχε αυγό.

    πριν

    μετά

2 σχόλια:

  1. Αγαπημένη μου , ξαδελφούλα , ανταποδίδω με πολύ αγάπη τις όμορφες ευχές σου !!!!!
    Είναι μια συνταγή πανεύκολη με υπέροχο αποτέλεσμα !!! Το μόνο που θέλει είναι ανακάτωμα σε ένα μπώλ και πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ στο ψήσιμο- μπορεί να ψηθούν και σε 7-8 λεπτά ( ανάλογα με το φούρνο ) μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζεις αμέσως από τον φούρνο !! Είναι μιά γρήγορη λύση όταν έρχεται κάποιος και δεν έχεις κουλουράκια για τον καφέ - πιο γρήγορα φτιάχνεις τα μπισκοτάκια από το να τρέχεις στο φούρνο της γειτονιάς - όσοι τα δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν - έχουν τη γεύση του χαλβά !! Για να μην κολάει η ζύμη βρέχεις τα χέρια σου κάπου κάπου .
    Πολλά φιλιά και στο αγαπημένο Αλκηστάκι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή