My first top-down raglan cardigan !!!!!!!!!!!!!!!!
Χαρακτηριστικό του ρεγκλάν είναι η διαγώνια γραμμή που σχηματίζεται από τη λαιμόκοψη ως τη μασχάλη .
Ξεκίνησα το πλεκτό μου από τη λαιμόκοψη και συνέχισα να πλέκω προς τα κάτω μέχρι να φτάσω στο επιθυμητό μήκος. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής πλεξίματος είναι το ότι δεν χρειάζεται καθόλου ράψιμο .
Για να πλέξω τη ζακέτα με βοήθησε η φίλη μου Αθηνά . Θα βρείτε εξαιρετικές γραπτές οδηγίες και βίντεο(στα Ελληνικά ) για το πώς πλέκουμε ένα ρεγκλάν πουλόβερ /ζακέτα στο site www.plekontas.gr . My friend Athena helped me knit this raglan cardigan . You can find five excellent video tutorials (in English) here and written instructions (in English) here on how to knit a top down raglan sweater /cardigan .
Ένα δροσερό σιροπιαστό γλυκό ψυγείου , χωρίς ίχνος λιπαρής ουσίας, με εξαιρετική γεύση!
Όπως βλέπετε , δεν πρόλαβα να το φωτογραφήσω ολόκληρο - έγινε ανάρπαστο !!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη βάση:
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
1 κουτ.γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
Για το σιρόπι:
1 1/2 έως 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
Για τη κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
600 ml γάλα (εγώ έβαλα 4 φλυτζ. τσαγιού γάλα)
κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα , το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ελάχιστα βουτυρωμένο πυρέξ , το στρώνουμε με ένα κουτάλι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 150 βαθμούς στον αέρα) για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά , κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε (λίγο- λίγο με ένα κουτάλι ) τη κρύα βάση.
Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
4. Χτυπάμε στο μίξερ επί 5 λεπτά το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφεϊγ με το γάλα και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το σερβίρουμε.
Tip : Μια παρέμβαση που έκανα αυτή τη φορά , η οποία έδωσε στο γλυκό υπέροχη έξτρα γεύση : έριξα στην επιφάνεια του γλυκού, πριν το σιροπιάσω, ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο (και βέβαια έβαλα λιγότερη ζάχαρη στο σιρόπι) Επισκεφτείτε την ετικέτα Συνταγές . Visit the label Recipes . Καλή εβδομάδα !!!!!! Have a nice week !!!!!!
Καρέ κεντημένο με τη βελονιά κλειστή κουμπότρυπα How to use buttonhole wheels in hand embroidery Με τη βελονιά κλειστή κουμπότρυπα χρησιμοποιούμε κυκλικά τη βελονιά φεστόνι (δηλαδή την ίδια βελονιά που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε κουμπότρυπες σε ύφασμα) έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος (ρόδα). The Buttonhole Wheel uses the buttonhole stitch (also called the blanket stitch) to create a wheel .
Πώς κεντάμε τη βελονιά κλειστή κουμπότρυπα Δείτε το παρακάτω βίντεο : How to do the buttonhole wheel Watch the following video :